انواع ترانسدیوسر

انواع ترانسدیوسر
گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک
تاریخ:
۱۷ بهمن ۱۳۹۵
ترانسدیوسر ولتاژ
ترانسدیوسر RMS   را رصد می کند و ولتاژ های پایین تر و یا بالاتر از حد نرمال و تعریف شده را شناسایی می نماید. از گرم شدن بیش از حد موتور جلوگیری می نماید .ترانسدیوسر های ولتاژ عمدتاً در منابع قدرت   DC و مخابراتی استفاده می شوند .این ترانسدیوسر ها بسته به نوع و اندازه شلن در کامپیوتر ها و ترانسفورمر های بزرگ استفاده می گردند.و با اندازه گیری دائم ولتاژ و نگاه داشتن آن در یک سطح معین از آسیب رسیدن به دستگاه های الکترونیکی جلوگیری می نماید.
                                                                                        

ترانسدیوسر جریان
استفاده از مبدلها و ایزولاتورهای جریان مستقیم در صنایع و بخش اتوماسیون بسیار رایج میباشد .
تابلوهای کنترل بدون این ایزولاتورها از امنیت کم و آسیب پذیری بالائی برخوردار خواهند بود . این مبدلها معمولا در مدلهای دو سیمه یا چهار سیمه با تغذیه مورد نظر شما و در رنج میلی ولت و میلی آمپر یا ولت موجود میباشند .
در انتخاب این مبدلها علاوه بر نحوه نصب و تغذیه میتوان به مدلهای کم حجم یا اسلیم اشاره کرد یا مدلهای قابل تنظیم که در بخش مبدلهای قابل تنظیم به آن اشاره گردیده است.
مبدلهای جریان مستقیم با گرفتن جریان از CT و یا ولتاژ از PT در گستره وسیعی از رنجها ( بین 10 تا 600 آمپر و صفر تا 220 ولت)میتوانند خروجی مورد نظر شما را بر اساس RMS واقعی یا میانگین ورودی تأمین کنند . این ترانسدیوسر برای مواردی که نیاز به محاسبات و نمایش یا ثبت اطلاعات فاکتورهای قدرت در نیروگاهها و خطوط شبکه توزیع برق میباشد ویا هر موردی که جریان و ولتاژ متناوب به عنوان خروجی دستگاه باشد نظیر تاکوژنراتور میتواند راهگشای مشکلات بسیاری گردند .
                                                                                                

ترانسدیوسر فرکانس
ترانسدیوسر های فرکانس برای گرفتن ورودی پالس شامل کنتاکت مکانیکی ، ترانزیستور (open collector) و یا پالسهای ولتاژ(فرکانسهای مختلف) طراحی گردیده است. خروجی این ترانسدیوسرها  نیز میتواند بنا به انتخاب مشتری از خروجیهای گسسته تا خروجی RS232 و یا خروجی آنالوگ باشند . همچنین به عنوان ایزولاتور تا 2000V AC ایزوله بین ورودی و خروجی و تغذیه میدهند.
ترانسدیوسر فرکانس را میتوان در کنار فلومترهائی که خروجی پالس دارند استفاده کرد و مقدار واقعی فلو را بر اساس تعداد پالس بر حسب خروجی آنالوگ برای کنترلرهای PLC و یا نشاندهنده های فرستاد . همچنین میتوان خروجی شفت انکودرها را به یک مبدل پالس داد و از خروجی RS232 برای ارسال خروجی به فواصل نسبتا طولانی استفاده کرد.

                                                                                             

ترانسدیوسر توان اکتیو و راکتیو
مبدل قدرت جهت ارسال مقادیر و فاکتورهائی که به این پارامتر مربوط میشود به فواصل دور یا متناسب با ورودیهای کنترلرهای وPLC هائی که در کارخانه میباشد و یا حتی سیستمهای ثبت اطلاعات (دیتا اکوزیشنها ) مورد استفاده قرار میگیرد . در بسیار موارد مدیریت انرژی و بهینه کردن سیستم توزیع برق نیاز به چنین مبدلهائی خواهد داشت که بتواند فاکتورهائی نظیر مقاومت ظاهری و حقیقی ولتاژ و جریان متناوب ، توان اکتیو و رآکتیور ، فاکتور توان ، تغییرات فرکانس جریان متناوب ، توان ظاهری ، انرژی اکتیو یا رآکتیو ، توان ظاهری , زاویه فاز و ضریب توان در سیستم های تک فاز ویا سه فاز با بار متعادل و یا نا متعادل , به بار متناسب مستقل از سیگنال جریان و یا ولتاژ DC خروجی و ... را بتوان اندازه گیری و انتقال دهد .ترانسدیورهای توان راهگشای این مشکلات میباشند .
                                                                                            
                                                                                                                                  
ترانسدیوسر ضریب توان ( کسینوس فی )
برای اندازه گیری زاویه بین ولتاژ و جریان , ضریب توان (power factor) موج سینوسی در سیستم های تک فاز و سه فاز با بار متعادل  و سیگنال خروجی متناسب با زاویه بین ولتاژ و جریان در بار مستقل از جریان و ولتاژ DC  و همچنین  برای تبدیل اختلاف زاویه فاز , 2 منبع سنکرون و یا اختلاف زاویه 2 فاز شبکه متعادل به یک سیگنال خروجی که می تواند در خدمت چندین وسیله دیگر قرار گیرد استفاده می گردد .
                                                                                                                                                                                                                                
ترانسدیوسر قابل برنامه ریزی
مبدلهای قابل تنظیم به تکنسین این امکان را میدهد که بسته به نیاز پروژه و خروجی و ورودی اداوت خود ورودی و خروجی ترانسدیوسر را تنظیم کند . در حال حاضر این نمونه از مبدلها از درخواست بیشتری نسبت به مدلهای ثابت برخوردار میباشند . در نظر بگیرید شما با صرف هزینه ای اندکی بیشتر میتوانید با در دست داشتن یک مبدل تمامی ورودیهای یونیورسال ائم از ولتاژ و جریان ، انواع ترموکوپل و ترمورزیستنس و یا حتی پتانسیومتر و مقاومت متغیر را به خروجی موردن نظر خود تبدیل کرده و رنج آن را با کالیبره دستگاه تنظیم کنید و همه اینها فقط با تغییر چند دیپ سوئیچ یا جامپر و ساده تر از آن اتصال به یک PC با کابل مربوطه نرم افزار آن انجام گیرد .
تغییر رنج ورودی - قابلیت برنامه ریزی در ورودی و خروجی توسط کامپیوتر از طریق کابل RS 232 - همچنین قابلیت برنامه ریزی جهت انواع PT و انواع CT - دارای سیستم کنترل میکروپروسسوری جهت دقت بال - شبیه سازی اندازه گیری جهت انواع پارامترها  مانند جریان ، ولتاژ ،فرکانس و... از قابلیت های این نوع ترانس دیوسر است.

                                                                                                                   

ترانسدیوسر مقاومت
خروجی ترانسدیوسر مقاومت بصورت DC بوده که تابع میزان مقاومت بین ترمینالهای ورودی می باشد .
به زبان ساده ترزمانی که مقاومت متغیر یک پتانسیومتر را میخواهید به ولتاژ یا جریان استانداردی نظیر 4 تا 20 میلی آمپر یا 0 تا 10 ولت تبدیل کنید  ترانس دیوسر دما بهترین وسیله ممکن برای شما خواهد بود
ترانسدیوسر مقاومت اصولا وسیله ای برای تبدیل جا به جایی خطی یا زاویه لی یک سیگنال الکتریکی است. البته در روش های مکانیکی ، این امکان است که نیرو وفشار به جا به جایی تبدیل شوند ؛ در نتیجه این وسیله در اندازه گیری های نیرو و فشار نیز مفید است


ترانسدیوسر دما
مبدل دما جهت دریافت خروجی سنسورهای دمائی نظیر انواع ترموکوپل و RTD و تبدیل آن به سیگنالهای استاندارد مورد نظر ، نظیر 4تا 20 میلی آمپر یا 0 تا 10 ولت به کار برده میشوند . ترانسدیوسر دما مانند انواع دیگر ترانسدیوسر در مدلهای متنوعی نظیر قابل تنظیم ، نصب ریلی ، مولتی سنسور ، هد مانتد ، و نمونه های باریک و کم حجم عرضه میگردد که هر کدام بسته به محل نصب و نوع ورودی و خروجی کاربرد خود را دارند
این ترانسدیوسرها قابلیت تنظیم و کالیبره کردن دقیق بوسیله پتانسیومترهای مختلف را دارند.
 با استفاده از این ترانسدیوسرها ها میتوان خروجی سنسور دما را به سیگنال جریانی تبدیل کرد و برای فواصل دور ارسال نمود . در مورد سنسورهای ترموکوپل نیز ایجاد ترموکوپلهای ثانویه در محل اتصالات و خطاهای ناشی از سیمهای اتصال میتواند در صحت مقادیر اندازه گیری شده خدشه وارد کند که با استفاده از مبدل دما یا ترانسمیتر میتوان به میزان قابل ملاحظه ای بر این مشکل فائق آمد علاوه بر اینکه در تیپهائی از ترموکوپل نظیر R و S قیمت سیمهای جبران قابل ملاحظه بوده و با صرفه جوئی در مصرف این سیمها هزینهای کل پروژه به صورت محسوسی کم خواهد گردید .
ترانسدیوسرهای دما قابلیت تنظیم جهت تبدیل ورودی سنسور PT/100 به انواع خروجی آنالوگ می باشد.
بزرگترین مزیت این دستگاه این است که می توان میزان Min و Max درجه سانتیگراد PT/100 را تنظیم نمود.

                                                                                                      
ترانسدیوسر ایزوله
ایزولاتورها انرژی مورد نیاز خود را از طریق سیگنال های DC دریافت می کنند و نیازی به منبع تغذیه ندارند که به همین خاطر به آن ها ایزوله می گویند ، چون از این طریق از نظر خطر حریق و برهم کنش بار ایزوله هستند.

                                                                                                           
ترانسدیوسر فشار
یکی از معروفترین ترانسدیوسرها ، پرشر ترانسدیوسر pressure Transducer است.
این دستگاه خروجی یک سنسور فشار را گرفته و به یک جریان الکتریکی 4 – 20 میلی آمپر تبدیل می کند تا بتوان این سیگنال را از طریق سیم به فواصل دور منتقل کرد.
خروجی ترانسدیوسر به میکروکنترلرها یا سیستم های پردازشگر دیگر داده می شود تا بتوان پارامترهای مختلفی از جمله فشار مخازن تحت فشار را به دقت کنترل کرد.
یک سنسور فشار همراه یک ترانسدیوسر باشد ، سنسور، پارامتر فشار را اندازه می گیرد و مقدار تعیین شده را به ترانسدیوسر تحویل می دهد ، سپس ترانسدیوسر آن را به یک سیگنال الکتریکی قابل درک برای کنترلر و صد البته قابل ارسال توسط سیم های فلزی ، تبدیل می کند           
                                                                               

ترانسدیوسر خازنی
ترانسدیوسرهای خازنی معمولا برای اندازه گیری ارتفاع مایعات موجود در مخازن استفاده می شوند. با تغییر ارتفاع مایع ، ثابت دی الکتریک بین الکترودهای خازن تغییر می یابد پس با این تغییر دی الکتریک بین الکترودهای خازن ارتفاع مایع موجود در مخازن محاسبه می شود.
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
 _                        
| |                       
| | __ _ __   _ __    ___ 
| |/ /| '_ \ | '_ \  / _ \
|   < | |_) || |_) ||  __/
|_|\_\| .__/ | .__/  \___|
      | |    | |          
      |_|    |_|          
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.