امروزه استفاده از سیستم های یو پی اس در تمامی اماکن امری بسیار مهم و حائز اهمیت به شمار میرود ، لذا جهت افزایش طول عمر دستگاه های یو پی اس و زمان برق دهی مناسب ، استفاده از باتری مناسب با طول عمر بالا و کیفیت مناسب بسیار مهم است.
باتری های سیلد لید اسید:
در این باتری ها به دلیل ساختار فیزیکی و شیمیایی امکان ریزش اسید و متصاعد شدن گاز به خارج وجود ندارد و اسید در آنها کاملا مهار شده است . از مزایای این باتریها می توان به Maintenance free بودن آنها اشاره کرد ( نیاز به سرویس و نگهداری ندارند ) . این باتری ها را می توان در دشارژهای عمیق مورد استفاده قرار داد .
جهت رسیدن به بیشترین کارآیی،ضروری است عوامل موثر بر طول عمر باتری های VRLA را مورد بررسی قرار دهیم:
توجه : شرکت های تولید کننده باتری ، مقادیر و نمودارهای متفاوتی را در زمینه, storage, service life, DOD …. برای مدل های گوناگون باتری ارائه می دهند ، بنابراین, به منحنی های مرتبط با باتری های مورد استفاده خود توجه نمایید . بدیهی است بایستی فروشنده باتری ، خریدار را از این نکات آگاه نماید .
نگهداری و استفاده از باتری در دمای حدود 20 درجه ( تهویه جهت محفظه باتری و یا اتاق در نظر گرفته می شود.)
بهترین دما جهت استفاده و کارکرد باتری ، دمای حدود 20 درجه سانتیگراد است. همان طور که در نمودار فوق مشاهده می شود به ازای افزایش دما از 25 به 35 درجه سانتیگراد ، حدود 50% از طول عمر باتری کاسته می شود از اینرو توصیه می شود علاوه بر مراقبت دمای محیط و رعایت تهویه مناسب از قرار دادن باتریها درکنار تجهیزات گرما زا ، تابش مستقیم نور خورشید و مکانهای بسته نظیر کمد خودداری شود . ( حداقل فاصله باتریها از موانع جانبی مانند دیوار ، دستگاه یوپی اس و... 10 سانتی متر در نظر گرفته شود .)
دفعات و عمق دشارژ DOD:
نمودارهای DOD مربوط به هر باتری ملاحظه و در نظر گرفته شود بدیهی است هر چه دفعات و عمق دشارژ بیشتر باشد طول عمر باتری کاهش می یابد.
نمودار فوق نشان می دهد در صورت تخلیه و دشارژ باتری تا 100% ظرفیتش و شارژ مجدد آن ، پس از 250 بار ، باتری مذکور غیر قابل استفاده خواهد بود. اما در صورتی که تخلیه و دشارژ باتری هر بار تا 30% ظرفیت باتری اتفاق بیافتد ، این عمل تا حدود 1200 بار قابل اجرا می باشد . البته این نمودار در صورتی معتبر است که دمای محیط حدود 25 درجه سانتیگراد بوده و شارژر نیز از مشخصه های کاری خوبی برخوردار باشد .
شرایط نگهداری و انبارداری باتری:
طبق نمودار فوق مشاهده میشود که هرچه دمای محیط نگهداری باتری کمتر باشد مدت زمان نگهداری آن بیشتر خواهد بود . با فرض این که ظرفیت باتری ها در زمان اولیه نگهداری ، 100% باشد با گذشت زمان و یا افزایش دمای محیط ، ظرفیت باتری ها کاهش می یابد . مثلا طبق نمودار فوق در صورت نگهداری باتری در دمای 40 درجه سانتیگراد به مدت 4 ماه و نیم ، ظرفیت باتری به 60% ظرفیت کل آن خواهد رسید و در صورت عدم توجه به این مطلب و گذشت زمان ، امکان شارژکردن و رسیدن باتری به 100% ظرفیت اولیه نخواهد بود و باتری ها در این حالت آسیب دیده محسوب می شوند.