True RMS در مولتی متر ها چیست؟

True RMS در مولتی متر ها چیست؟
عبارت True RMS در مولتی مترها چیست؟ فرق RMS و True RMS
اندازه گیری ولتاژ یا جریان AC در اکثر مولتی متر ها، RMS یا Root Mean Square است که مقدار موثر نامیده می شود. اما مقدار RMS ولتاژ یا جریان AC همان تاثیری بر روی توان میگذارد که ولتاژ DC نیز میگذارد. به عنوان مثال توان اتلافی در یک مقاوت 10 اهمی که ولتاژ 10V DC از آن عبور کند برابر است با :
                                                                                                           
حال در صورتی که منبع تغذیه 10Vrmsرا جایگزین منبع 10V DC کنیم، توان اتلافی دقیقا برابر 10W (طبق معادله فوق)خواهد شد. در حالی که این مقدار میانگین روی پریودی از زمان است. زیرا در نقطه خاصی از زمان مقدار بیشتری توان تلف کرده و در زمانی دیگر مقدار کمتری تلف کرده است. در صورتی که ولتاژ AC، سینوسی کامل باشد، مقدار پیک ولتاژ، 1.414 برابر بیشتر از ولتاژ RMS است بعبارت دیگر Vp=14.14V است.  

بعبارت دیگر        


 

در مولتی متر های ارزان قیمت از متد میانگین گیری برای رسیدن به مقدار RMS استفاده میکنند. مقدار میانگین برابر با مساحت زیر شکل موج در یک پریود میباشد.

   

در حالی این روش تنها زمانی دقیق است که شکل موج AC، سینوسی خالص باشد. اما در صورتی که سینوسی ناخالص( مانند خروجی کنترل سرعت موتور یا کنترل حرارت ) باشد، مقدار اندازه گیری شده دقیق نخواهد بود و معمولا مقداری کمتر از مقدار واقعی نشان خواهد داد.


                       سینوسی                                           شکل موج سینوسی

در جدول زیر خطای اندازه گیری در شکل موج های غیر سینوسی توسط مولتی مترهای میانگین گیری(Average Responding) را مشاهده میکنید. لذا از این مولتیمتر ها تنها در شکل موج های سینوسی خالص استفاده کنید.



برای اندازه گیری دقیق مقدار ولتاژ )جریان)AC، نیاز به میتر True RMS دارید. روش True RMS بدین صورت است که مقادیر ولتاژ(جریان) لحظه ای را به توان دو میرساند ، سپس در بازه ای از زمان از این مقادیر میانگین میگیرد و سپس مقدار جذر این میانگین را نشان میدهد. مولتی متر های True RMS مقدار دقیق تری را ارائه میکند لذا زمان بیشتری برای محاسبه و نمایش میطلبد.
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
نحوه کار با مولتی متر دیجیتال
 ۲۵ بهمن ۱۳۹۶
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

نحوه کار با مولتی متر دیجیتال

  اندازه گیری جریان: آمپرمتر چیست؟ امکان دیدن و لمس الکترونها یا پروتونها نیست؛ لذا نمی توان آنها را شمرد. در نتیجه به وسیله ای احتیاج داریم تا بتوانیم آنها را شمرد. شدت روشنایی لامپ مشخصاتی از شدت جریان را به ما نشان می دهد، ولی دو مشکل اساسی دارد. اول اینکه نمی تواند شدت جریان را در واحدی که به ...  ادامه مطلب 
تست اتصال کوتاه با مولتی متر
 ۱۸ بهمن ۱۳۹۶
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

تست اتصال کوتاه با مولتی متر

تست اتصال کوتاه یاContinuity Test ، بیزر یا بازر چیست؟                                                                     تست اتصال کوتاه برای طراحان مدارات الکتریکی و تکنسین های برق، بسیار حائز اهمیت است. اتصال کوتاه یا Short ...  ادامه مطلب 
انواع ولت متر
 ۱۷ بهمن ۱۳۹۵
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

انواع ولت متر

ولت متر آنالوگ: همانطور که در روش کار ولتمتر در پاراگراف قبل اشاره شد، ولت متر آنالوگ دستگاه قاب گردان چرخانی هستند که بااضافه کردن یک مقاومت که به طور سری با سیم پیچ (قاب) به عنوان ولت متر استفاده می‌شود.در حقیقت ولت متر با استفاده از یک قاب کوچک(سیم پیچ) که در یک میدان مغناطیسی قوی قرار گرفته، ولتاژ را اندازه گیری ...  ادامه مطلب 
ولت متر چیست؟
 ۱۷ بهمن ۱۳۹۵
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

ولت متر چیست؟

ولت‌سنج یا ولت‌متر دستگاهی است که برای اندازه‌گیری اختلاف پتانسیل الکتریکی و یا ولتاژ بین دو نقطه , در یک مدار الکتریکی بکار می‌رود . برخی از ولت مترها برای استفاده در مدارهای DC در نظر گرفته شده اند . و برخی دیگر برای بکارگیری در مدارات AC طراحی گردیده اند . و بعضی از ولت مترهای خاصی هستند که برای اندازه گیری در ...  ادامه مطلب