یکی از عوامل ایجاد هارمونیکها به کارگیری المانها و بارهای غیرخطی در سیستم است که باعث ایجاد سیگنالهای غیرسینوسی جریان و ولتاژ در شبکه قدرت شده که خود موجب پیدایش اعوجاج در موج اصلی جریان و ولتاژ میگردد. با گسترش بارهای غیرخطی، اعوجاج ولتاژ در سیستمهای قدرت شکل میگیرد که با انتقال از منبع به سمت بارها به علت امپدانس سیستم میزان آن افزایش مییابد. در زیر به سه دسته اساسی از عوامل ایجاد هارمونیکها اشاره میگردد. مبدلهای الکترونیکی قدرت شامل مبدلهای الکترونیکی قدرت مانند یکسوکنندهها و اینورترها میباشد. به عنوان نمونه جریان و هارمونیک منبع تغذیه سوئیچینگ که در ورودی شبکهای با حدود ۳۰ کامپیوتر قرار دارد در شکل شماره ۱–۲ آورده شده است. جریان ورودی در شبکههایی با بار کامپیوتری که غیرخطی میباشند آنچنانکه در زیر نشان داده شده است از هارمونیک بالایی برخوردار است. با توجه به میزان هارمونیک بالای جریان ورودی این بارها لزوم استفاده از
یوپیاسها با THD پایین برای حذف وکاهش این هارمونیکها قابل درک است. وسایل فرومغناطیسی این دسته شامل ترانسها و ماشینهای الکتریکی میباشند. تجهیزات تخلیهای شامل لامپهای فلورسنت، لامپهای بخار سدیم و کورههای القایی. از دیگر عوامل تولید هارمونیکها میتوان به شارژرهای باتری، مبدلهای فرکانسی، درایورهای سرعت قابل تنظیم (PWM)، بانکهای خازنی، کامپیوترها، کورههای قوس و غیره اشاره نمود.
برای بررسی تأثیر زیانبار هارمونیکها میتوان آنها را به دو دسته کلی تقسیم نمود: نویز2
هارمونیکها باعث افزایش جریان خازنها، تلفات در ترانسفورمرها، موتورها، هادیها و اختلال در عملکرد سیستمهای کنترل، حفاظتی و ارتباطی میگردند. هارمونیکهای ایجاد شده توسط بارهای غیرخطی میتوانند بر روی بارهای مرتبط در محل اتصال تأثیر زیادی بگذارند. تأثیر اصلی هارمونیکهای ولتاژ به صورت زیر طبقهبندی میگردد گرم شدن اضافی ماشینها و کابلهای برق خرابی بانکهای خازنی اثرات هارمونیکهای جریان را میتوان به صورت زیر طبقهبندی نمود: ایجاد تداخل در سیستمهای مخابراتی که میزان تداخلات بستگی به مسیر و اندازه هارمونیکها دارد. ایجاد تلفات اضافی در ترانسها و ماشینهای الکتریکی افزایش تلفات در خطوط انتقال از موارد دیگر تأثیر هارمونیکها در وسائل اندازهگیری میباشد. همچنین هارمونیکها باعث عملکرد نامناسب رلهها، کلیدها، فیوزها و سیستمهای فرمان از راه دور میگردند.