سرویس کولر آبی

سرویس کولر آبی
در اینجا هدف آشنایی با نحوه سرویس کولر آبی می باشد و بهتر است چنانچه در این خصوص اطلاعات فنی و تجربه کافی ندارید انجام این مهم را به افراد متخصص واگذار نمایید.

کولر آبی از دو بخش گردش آب و گردش هوا تشکیل یافته است که این دو گردش توسط دو موتور جداگانه انجام می شود. سیستم گردش آب کولر توسط پمپ آب و سیستم گردش هوا به وسیله ی موتور اصلی کولر صورت می پذیرد.

قطعات و تجهیزات کولر آبی به سه دسته تقسیم بندی می شوند:

الکتریکی: شامل کلید سه دکمه ای قطع و وصل، پمپ آب و موتور کولر
مکانیکی: شامل توربین هوا، تسمه و شناور
ثابت: دریچه ها، بدنه، اتصالات شبکه ی آبرسانی و شیر تخلیه

                                                             
1- -قبل از هر چیز لازم است از خاموش بودن کولر و عدم اتصال جریان برق اصلی (فاز) به کولر مطمئن شوید. برای این منظور کلید های کولر حتما در حالت خاموش بوده و فیوز مدار تغذیه کولر را نیز قطع نمایید و در نهایت با یک فازمتر از بی برق بودن جعبه تقسیم داخل کور مطمئن شوید.
2- از کسی که داخل منزل و پای کلید قطع و وصل ایستاده است ابتدا بخواهید کولر را یک بار قطع و وصل کند تا مطمئن شوید در حال سرویس کولر خودتان هستید نه کولر همسایه.
3- برای باز کردن درپوش کناری کولر، درپوش را از محل مخصوص گرفته و به طور عمودی به طرف بالا بکشید تا قسمت تحتانی آن از بدنه جدا گردد. سپس درب را به طرف خارج کشیده آن را بیرون بیاورید. در صورتی که پوشال آن کهنه شده است آن را تعویض کنید یا در غیر این صورت آن ها را با آب بشویید تا خاک های آن وارد فضای کولر نشود.
4- دریچه اطمینان آب را با دقت باز نموده و تشتک پایین را با شلنگ آب خوب بشویید. اگر کف کولر رسوب زیادی گرفته می توانید به کمک مواد جرمگیر شستشو را انجام دهید.حلزونی کولر را بخوبی با آب شستشو دهید تا گرد و غبار آن بخوبی گرفته شود.

                                                                 

5- واتر پمپ را باز نموده و پس از تمیز کردن رسوب آب از روی آن، واترپمپ را روغن زده و به درستی در محل خود نصب نمایید.سبد واتر پمپ را خارج و منافظ آنرا کاملا تمیز کرده تا گردش آب بخوبی انجام شود.
6- ناودان های مستقر در درپوش ها را تمیز کنید تا منافذ آن باز شود سعی کنید شوره و نمک های داخل ناودان و سطح داخلی درها را با استفاده از برس سیمی کاملا تمیز نمایید تا گردش آب بخوبی صورت گیرد و عمر مفید کولر افزایش پیدا کند.
7- با پر کردن تشتک تحتانی از آب و روشن نمودن واترپمپ اطمینان حاصل نمایید که مسیر آب در شلنگ و سه راهه و آب پخش کن ها باز است.
8- محل اتصال محور توربین هوا به بولبیرینگ ها و یاتاقان ها را روغن کاری نمایید.
9- تسمه ی گرداننده ی توربین می بایست در یک وضعیت تعادلی باشد. یعنی نه خیلی سفت و محکم باشد که به موتور فشار وارد کند و نه چندان شل باشد که موتور دچار گیرپاژ شود. در صورتی که تسمه از حالت نرمال خود خارج شده و از اطراف آن نخ بیرون زده، لازم است آن را تعویض کنید.
10- شناور را طوری تنظیم نمایید که آبی از تشتک یا دریچه اطمینان به بیرون نریزد.با دست و به آرامی شناور را بالا بیاورید و ببینید که عمل قطع آب صورت می پذیرد یا خیر. اگر آب به درستی وارد کولر نمی شود یا عمل قطع به طور کامل انجام نمی شود شناور می بایست تعویض گردد.

                                                                          

11- پس از آبگیری کولر پمپ آب را روشن کنید تا از صحت سیستم گردش آب کولر اطمینان حاصل کنید.پس از روشن شدن پمپ آب اتصالات را به دقت کنترل کنید که از جایی چکه نداشته باشد، زیرا یکی از مهم ترین دلایل سوختن موتور کولر و پمپ آب، چکیدن آب بر روی بدنه ی موتورهای الکتریکی است. حالا دو دریچه ی کناری کولر را ببندید و پمپ آب را به اضافه ی موتور کولر روشن کنید تا یک بار عملیات کامل داخل کولر را ببینید. گاهی اوقات آبی که از بالا روی پوشال ها می ریزد، به جای آن که از پایین تخلیه شود از وسط پوشال منحرف شده و بر روی توربین هوا یا پمپ آب می پاشد که عملیات کولر را مختل خواهد کرد. در صورتی که مشکلی مشاهده نشد و صدای کارکردن قطعات و موتور طبیعی بود، آخرین دریچه را نیز ببندید. قبل از بستن آخرین دریچه مطمئن شوید که درب جعبه تقسیم برق داخل کولر به درستی بسته شده است.

12- قبل از روشن نمودن موتور در اول فصل پارچه بزرگی را خیس کرده و آن را مقابل دریچه هوا قرار دهید تا از ورود گرد و خاک به درون اتاق جلوگیری به عمل آید. برای تهویه بهتر، واترپمپ را به مدت 10 دقیقه روشن نمایید تا پوشال ها خوب خیس شود سپس موتور کولر را روشن کنید.

                                                                

نکات تکمیلی:

در صورت نیاز پس از شستن کولر و خشک شدن تشتک آن ابتدا کفی و پایه ها و محل نصب شناور را با سمباده تراشیده و ضد زنگ بزنید و سپس آن را رنگ نمایید تا عمر مفید کولر افزایش پیدا کند. این کار برای شهرهایی که دارای املاح زیادی در آب می باشند ضروری تر به نظر می رسد.

هر دو سال یکبار پوشال ها را عوض کنید. البته تعویض پوشال ها بسته به آب شهر ممکن است هر سال ضروری باشد
در موقع تعویض پوشال باید ابتدا آن را خیس کرده و در محل مخصوص خود گذاشته و سپس شبکه سیمی مخصوص را روی آن قرار دهید.
شکم پوشال را بگیرید تا آب روی تسمه و واترپمپ نریزد.
برای تهیه پوشال جدید حتماً پوشال هم سایز با ظرفیت کولر بگیرید. مثلاً اگر پوشال کولر 4500 را بر روی کولر 3500 ببندید، تراکم بالای پوشال های بزرگتر از سایز، موجب اختلال در سیستم گردش هوای کولر می شود و هوا به درستی به کولر نمی رسد.

دقت داشته باشید، کولر آبی برای عملکرد خوب نیاز به فضای کافی در اطراف خود دارد. گاهی اوقات در آپارتمان ها کولر های آبی را چنان به طور متراکم کنار هم می چینند که هوای کافی به کولر نمی رسد. در این مواقع با افزدون یک زانویی بر سر کانال کولر می توان محل آن را اندکی تغییر دهید.
برزنت اتصال دهانه ی کولر به کانال کولر را کنترل کنید تا هوا از کنار آن نشت نکند یا پاره نشده باشد.

همچنین شلنگ انتقال آب و فلکه ی آب را نیز چک کنید تا نشتی یا چکه نداشته باشد ایجاد سایه بان برای کولر به گونه ای که از تابش مستقیم آفتاب به دور باشد به کارایی آن بسیار کمک خواهد کرد. چهار پایه ی کولر را مستقیماً روی سطح آسفالت یا ایزوگام قرار ندهید و زیر پایه های آن سنگ بگذارید تا در سطح آسفالت فرو نرود.

سیستم کولرهای سلولزی نیز دقیقاً شبیه کولرهای آبی است با این تفاوت که به جای پوشال از پدهای سلولزی بهره برده و در صرفه جویی مصرف آب و انرژی بهینه تر است. در عین حال قیمت بالاتری نسبت به کولرهای آبی دارند.
 
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
                         
                         
 _ __   __ _   ___  _ __ 
| '__| / _` | / __|| '__|
| |   | (_| || (__ | |   
|_|    \__, | \___||_|   
          | |            
          |_|            
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
ایمنی الکتریکی برای کودکان
 ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
 مهندس کهن یزدی

ایمنی الکتریکی برای کودکان

الکتریسیته یک پدیده طبیعی است که از ذرات استاتیک باردار شده، یا جریان های دینامیکی ایجاد می شود. مردم معمولا الکتریسیته(برق)، انرژی و توان را با هم به اشتباه می گیرند اما این سه مفهوم متفاوت هستند. انرژی (energy) واحد اندازه گیری قدرت، نیرو و ظرفیت مورد نیاز برای انجام کار است.  توان  (power)واحد اندازه ...  ادامه مطلب 
مزایا و معایب خودرو های برقی
 ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
 مهندس کهن یزدی

مزایا و معایب خودرو های برقی

مزایای خودروهای برقی دوستدار با محیط زیست: خودروهای برقی هیچ آلاینده ای تولید نمی کنند و این قابلیت، آنها را به دوستدار محیط زیست تبدیل می کند. این بدان معناست که آنها به آلودگی هوا و انتشار گازهای گلخانه ای کمک نمی کنند، که یک مزیت قابل توجه در مبارزه با تغییرات آب و هوایی است. * صرفه جویی در ...  ادامه مطلب 
نحوه عملکرد شبکه برق
 ۲۳ آذر ۱۴۰۱
 مهندس کهن یزدی

نحوه عملکرد شبکه برق

تا زمانی که با قطعی برق مواجه نشویم، برقی را که از شبکه برق خود دریافت می کنیم، مسلم فرض کنیم. اغلب ما در زمان قطعی برق دچار اضطراب می شویم تا بتوانیم برق مورد نیاز خود را تامین کنیم. شبکه برق، برق را از نیروگاه ها به خانه ها و مشاغل در سراسر کشور می رساند. شبکه وسیع تولید، انتقال و تحویل برق آن تضمین می‌کند که ...  ادامه مطلب 
نحوه انتخاب منبع تغذیه (پاور) کامپیوتر
 ۲۳ آذر ۱۴۰۱
 مهندس کهن یزدی

نحوه انتخاب منبع تغذیه (پاور) کامپیوتر

یکی از کم هیجان انگیزترین، اما مهم ترین قطعات کامپیوتر، منبع تغذیه است. البته رایانه های شخصی با برق کار می کنند، و این برق مستقیماً از دیوار به تمام اجزای داخل کیس رایانه شخصی تامین نمی شود. در عوض، الکتریسیته از جریان متناوب (AC) ارائه شده توسط شرکت برق به جریان مستقیم (DC) مورد استفاده اجزای ...  ادامه مطلب 
لوازم برقی پر مصرف خانگی
 ۲۲ آذر ۱۴۰۱
 مهندس کهن یزدی

لوازم برقی پر مصرف خانگی

آیا می دانستید که مایکروویو شما بیشتر از پمپ آب شما انرژی مصرف می کند؟ بسیاری از صاحبان خانه متوجه نیستند که برخی از وسایل روزمره خانگی که استفاده می کنند، واقعا می توانند قبض انرژی آنها را افزایش دهند. در اینجا برخی از وسایل پر مصرف که در خانه شما هستند آورده شده است: 1. اتوی لباس: اتو کردن لباس ها شاید به ...  ادامه مطلب