اتصال باتری های FIRST POWER بصورت سری و موازی

اتصال باتری های FIRST POWER بصورت سری و موازی
اجزاء مدار الکتریکی می‌توانند به روش‌های مختلفی به هم وصل شوند. ساده‌ترین آن‌ها اتصالات سری و موازی هستند. در اتصال سری قطعات پشت سر هم قرار داده می‌شوند به‌ گونه‌ای که جریان عبوری از همه آن‌ها یکسان خواهد بود. در اتصال موازی ولتاژ اعمال شده به همه اجزای سازنده یکسان خواهد بود.
مداری که همه اجزای آن اتصال سری داشته باشند مدار سری و مداری که همه اجزای آن با هم موازی باشند مدار موازی خوانده می‌شود.
در این یادداشت به موضوع ساده ولی مهم راه های مختلف اتصال باتری ها به یکدیگر می پردازیم.
باتری ها دارای دو مشخصه اصلی می باشند، ولتاژ که با ولت (V) و ظرفیت که با آمپرساعت (Ah) سنجیده می شود.

 

سری کردن باتری FIRST POWER (سریالی):

در روش سری ، سر مثبت باتری اول به سر منفی باتری دوم متصل می شود ، در صورتی که تعداد باتری ها بیشتر از ۲ عدد باشد به همین صورت سر باتری ها به یکدیگر متصل می شوند.
در این حالت، ولتاژ باتری ها با یکدیگر جمع می شود و بانک باتری با همان آمپرساعت باتری ثابت می ماند.
به عنوان مثال ظرفیت یک یو پی اس ۱٫۵KVA می باشد که در این صورت ولتاژ باتری مورد نیاز آن برابر ۲۴ ولت خواهد بود ، بنابراین باید ۲ عدد باتری ۱۲ ولت را باهم به صورت سری متصل کنیم تا مجموع آن ولتاژ ۲۴ ولت را تولید کنند.


 

موازی کردن باتری  FIRST POWER:

در روش موازی، سرهای مثبت باتری به هم و سرهای منفی به هم متصل می شوند. این حالت مجموع ظرفیت یا آمپرساعت باتری را با ولتاژ ثابت ، به همراه خواهد داشت.

در صورتی که نیاز به آمپرساعت بالاتری در باتری باشد از این روش استفاده می شود ، به عنوان مثال برای یک اینورتر که دارای ولتاژ باتری ۱۲ ولت است ، نیاز به ۲۰۰ آمپرساعت باتری داریم ، در این حالت باید ۲ عدد باتری ۱۰۰ آمپرساعت را به یکدیگر موازی کنیم تا ولتاژ ۱۲ ثابت بماند و مجموع ۱۰۰ آمپرساعت ، ۲۰۰ آمپرساعت ساخته شود.

 

آموزش سری و موازی کردن باتری یو پی اس:

در این روش  می توان چندین باطری را به صورت ترکیب سری و موازی به هم متصل کرد.
 
ترکیب موازی و سری:
گاهی اوقات علاوه بر نیاز به ولتاژ بالاتر به ظرفیت بالاتر هم نیاز داریم، در این حالت از ترکیب موازی کردن و سری کردن باطری استفاده می شود، که باعث می شود هم ولتاژ بالاتر و هم ظرفیت بالاتری داشته باشیم.

به عنوان مثال در یک یو پی اس به ظرفیت ۵KVA که دارای ولتاژ باتری ۴۸ ولت می باشد ، نیاز به ۲۰۰ آمپرساعت باتری داریم ، در این حالت می توان از ۸ عدد باتری ۱۰۰ آمپرساعت به صورت زیر استفاده کرد.


 
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
شارژ باتری یو پی اس در دماهای بالا و پایین
 ۱۹ آذر ۱۳۹۹
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

شارژ باتری یو پی اس در دماهای بالا و پایین

همانطور که می دانید باتری یکی از اجزای مهم برای یو پی اس می باشد پس بنابراین نیاز است که درباره شارژ باتری یو اس ها در دماهای بالا و پایین اطلاعات کامل و درستی را در اختیار داشته باشید. دما روی شارژ باتری های قابل شارژ، تأثیر می گذارد. حتی وقتی می توانند در دامنه وسیعی از دما کار کنند و این ...  ادامه مطلب 
دلایل تمام شدن باتری UPS
 ۱۲ آبان ۱۳۹۹
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

دلایل تمام شدن باتری UPS

بزرگترین دلیل تمام شدن عمر باتری های یو پی اس: بارهای مثبت باتری که تشکیل شده از اکسید سرب هستند به تدریج به علت واکنش های شیمیایی در طولانی مدت به سولفات سرب تبدیل می شوند و محلول الکترولیت هم خاصیت اسیدی خود را از دست می دهد و سرب قطب کاتد هم به سولفات سرب تبدیل می شود که در این صورت دیگر هیچ واکنش شیمیایی ...  ادامه مطلب 
باتری یو پی اس ژل اسید
 ۲۶ شهریور ۱۳۹۹
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

باتری یو پی اس ژل اسید

Ups چیست؟ یو پی اس منبع تغذیه بدون وقفه می باشد که در حقیقت یک منبع تغذیه برای جریان الکترونیکی می باشد و عمده ترین کاری که این دستگاه انجام می دهد تامین توان مورد نیاز بار مصرفی برق بدون وقفه می باشد. Uninterruptible Power Supply که همان عبارت تکمیلی ups می باشد را به عنوان منبع توان بدون وقفه با استفاده از انرژی ذخیره شده ...  ادامه مطلب 
باتری یو پی اس سیلد اسید
 ۲۶ شهریور ۱۳۹۹
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

باتری یو پی اس سیلد اسید

نوع دیگر از باتری های یو پی اس، باتری یو پی اس سیلد اسید می باشد که ساختار مهندسی آن امکان استفاده از آن را در کاربردهای گوناگون در اختیار شما قرار می دهد. مسئله مهم درباره این باتری ها این است که تنها رسیدگی مورد نیاز آن ها تمیز کردن آن می باشد زیرا گه این باتری ها به گردو غبار و دمای بالای محیط بسیار حساس می ...  ادامه مطلب 
نکاتی برای تست باتری
 ۱۴ مرداد ۱۳۹۹
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

نکاتی برای تست باتری

در این بخش توضیحات کوتاهی در خصوص تست ساده باتری را بازگو می کنیم: تست ولتاژ باتری های یو پی اس در دو حالت مختلف: الف- به طور مجموع و وصل به بانک باتری دستگاه یو پی اس ب- بطور باز شده و تک باتری در حالت الف: در صورت وصل باتری به دستگاه یو پی اس و روشن بودن شارژر دستگاه: در اولین مرحله باید به ظاهر باتری یو پی ...  ادامه مطلب