چی کار کنیم که ولتاژ تجهیزات برقی ثابت بماند؟

چی کار کنیم که ولتاژ تجهیزات برقی ثابت بماند؟

ثابت نگه داشتن ولتاژ:

یکی از مواردی که در زمان استفاده از تجهیزات برقی دارای اهمیت می باشد ثابت نگه داشتن ولتاژ می باشد. حتما می پرسید که چرا؟

خب باید بگوییم که ولتاژ پایین مزایا و معایب خاص خود را دارد و در مقابل ولتاژ بالا نیز به همین صورت. ممکن است که تجهیزات شما نتواند میزان ولتاژ بالایی که به آن وارد می شود را تحمل کرده و از لحاظ فنی در کار شما اختلال ایجاد کند.

بنابراین نیاز است که شما از یک وسیله برای ثابت نگه داشتن ولتاژ تجهیزات خود استفاده کنید که به آن استابلایزر گفته می شود.

این روزها به علت اینکه تکنولوژی پیشرفت بسیار زیادی کرده است این امکان را به وجود آورده که میزان نوسانات جریان برق را بتوانید کنترل کنید و این کار همانطور که قبل تر هم اشاره کردیم به کمک دستگاه استابلایزر که به آن تثبیت کننده ولتاژ نیز گفته می شود انجام می شود.


تثبیت کننده ولتاژ:

در مقاله های قبلی هژیر صنعت اشاره کرده ایم که استابلایزر که همان تثبیت کننده ولتاژ می باشد به چه معناست و چه کاربردی دارد.

این دستگاه در حقیقت یک دستگاه الکترونیکی می باشد که وظیفه دارد میزان جریان برق تجهیزات الکترونیکی را بدون نوسان تامین نماید. به زبان ساده تر باید بگوییم که دستگاه تثبیت کننده ولتاژ تمام نوسانات، کمبودها و یا ازدیادهای سیگنال از بین برده و فقط جریان ثابت برق را به دستگاه‌های برقی شما می‌رساند.

عملکرد دستگاه استابلایزر:

درباه عملکرد این دستگاه باید بگوییم که به ماهیت جریان برق تجهیزات شما اشاره دارد. همه ما این موضوع را بخوبی می دانیم که جریان برق نوسانات خود را دارا می باشد و همیشه هم این نوسانات یکسان نمی باشند.

بنابراین کار استابلایزر این است میزان جریان برقی که شما برای تجهیزات خود نیاز دارید را تامین کند. حال برای اینکه بهتر و راحتت تر بتوانید به پاسخ این سوال که چی کار کنیم که ولتاژ تجهیزات برقی ثابت بماند؟ برسید می خواهیم برایتان یک مثال ساده را عنوان کنیم.

میزان عدد ثابتی که برای ولتاژ ثابت تجهیزات باید در نظر داشته باشید بین ۲۲۰ تا ۲۳۰ می باشد. حال فرض کنید که شما یک استابلایزر برای تجهیزات خانگی خود خریداری کرده اید اگر میزان ولتاز تجهیزات شما از عددهای عنوان شده بیشتر یا کمتر باشد بدون شک دچار نوسانات برقی شده اید که می توانند به تجهیزات شما آسیب برسانند.

استابلایزر خانگی تنها یک نمونه از چندین نمونه استابلایزرهای موجود در بازار می باشد. این دستگاه ها دارای انواع مختلف بسیار زیادی همچون استابلایزرهای صنعتی می باشند که می توانند تمام برق ورودی به یک ساختمان یا مجتمع صنعتی را مدیریت کنند.

تثبیت کننده ولتاژ چه کاری انجام می دهد؟

دستگاه های استابلایزر یا همان تثبیت کنندگان ولتاژ با کمک از رگولاتورهای خودکار (AVR) اقدامات لازم را بر روی تجهیزات برقی انجام می دهند. این دستگاه به اندازه ای دقیق می باشد که شما به وسیله آن می توانید به صورت دستی عددی را وارد کنید تا بتوانید میزان ولتاژ دستگاه مورد نظر خود را ثابت نگه دارید.

شاید تصور و باور این موضوع کمی سخت باشد، اما شاید بد نباشد بدانید این کار باعث می شود که کوچکترین نوساناتی که در کوتاهترین زمان ممکن رخ می دهند را بتوانید شناسایی کنید و از آسیب دیدن تجهیزات خود پیشگیری کنید.

دلیل استفاده از دستگاه استابلایزر:

تا به اینجا عنوان کرده ایم که چطور می توانید کاری انجام دهید که میزان ولتاژ تجهیزات خود را ثابت نگه دارید و شما را در رسیدن به پاسخ این سوال که چی کار کنیم که ولتاژ تجهیزات برقی ثابت بماند؟ راهنمایی کردیم.

حال می خواهیم اشاره ای داشته باشیم به دلیل استفاده از دستگاهی که به کمک آن می توانید ولتاژ تجهیزات خود را ثابت نگه دارید یعنی دستگاه استابلایزر.

در حالت کلی تمام تجهیزات برقی که ما در زندگی روزمره خود از آن ها استفاده می کنیم چه در منزل و چه در محل کار می توانند یک جریان برق ثابت را تحمل کنند. البته این مسئله بسته به استابلایزری که شما از آن ها برای تجهیزات برقی خود استفاده میکنید می تواند متغییر باشد.

برای استابلایزرها معمولا یک تلورانس یا ضریب نوسان مشخص (۵ یا ۱۰ درصد) تعیین شده است. که تکرار آن ها می تواند عمر دستگاه شما را کاهش دهد و عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد.

بنابراین می توان عنوان کرد که دلیل استفاده از استابلایزر این است که میزان نوسانات وارد شده به تجهیزات الکتریکی را شناسایی کرده و می تواند با جلوگیری از آن ها مانع آسیب دیدن تجهیزات شما شود.
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
ایمنی الکتریکی برای کودکان
 ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
 مهندس کهن یزدی

ایمنی الکتریکی برای کودکان

الکتریسیته یک پدیده طبیعی است که از ذرات استاتیک باردار شده، یا جریان های دینامیکی ایجاد می شود. مردم معمولا الکتریسیته(برق)، انرژی و توان را با هم به اشتباه می گیرند اما این سه مفهوم متفاوت هستند. انرژی (energy) واحد اندازه گیری قدرت، نیرو و ظرفیت مورد نیاز برای انجام کار است.  توان  (power)واحد اندازه ...  ادامه مطلب 
مزایا و معایب خودرو های برقی
 ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
 مهندس کهن یزدی

مزایا و معایب خودرو های برقی

مزایای خودروهای برقی دوستدار با محیط زیست: خودروهای برقی هیچ آلاینده ای تولید نمی کنند و این قابلیت، آنها را به دوستدار محیط زیست تبدیل می کند. این بدان معناست که آنها به آلودگی هوا و انتشار گازهای گلخانه ای کمک نمی کنند، که یک مزیت قابل توجه در مبارزه با تغییرات آب و هوایی است. * صرفه جویی در ...  ادامه مطلب 
نحوه عملکرد شبکه برق
 ۲۳ آذر ۱۴۰۱
 مهندس کهن یزدی

نحوه عملکرد شبکه برق

تا زمانی که با قطعی برق مواجه نشویم، برقی را که از شبکه برق خود دریافت می کنیم، مسلم فرض کنیم. اغلب ما در زمان قطعی برق دچار اضطراب می شویم تا بتوانیم برق مورد نیاز خود را تامین کنیم. شبکه برق، برق را از نیروگاه ها به خانه ها و مشاغل در سراسر کشور می رساند. شبکه وسیع تولید، انتقال و تحویل برق آن تضمین می‌کند که ...  ادامه مطلب 
نحوه انتخاب منبع تغذیه (پاور) کامپیوتر
 ۲۳ آذر ۱۴۰۱
 مهندس کهن یزدی

نحوه انتخاب منبع تغذیه (پاور) کامپیوتر

یکی از کم هیجان انگیزترین، اما مهم ترین قطعات کامپیوتر، منبع تغذیه است. البته رایانه های شخصی با برق کار می کنند، و این برق مستقیماً از دیوار به تمام اجزای داخل کیس رایانه شخصی تامین نمی شود. در عوض، الکتریسیته از جریان متناوب (AC) ارائه شده توسط شرکت برق به جریان مستقیم (DC) مورد استفاده اجزای ...  ادامه مطلب 
لوازم برقی پر مصرف خانگی
 ۲۲ آذر ۱۴۰۱
 مهندس کهن یزدی

لوازم برقی پر مصرف خانگی

آیا می دانستید که مایکروویو شما بیشتر از پمپ آب شما انرژی مصرف می کند؟ بسیاری از صاحبان خانه متوجه نیستند که برخی از وسایل روزمره خانگی که استفاده می کنند، واقعا می توانند قبض انرژی آنها را افزایش دهند. در اینجا برخی از وسایل پر مصرف که در خانه شما هستند آورده شده است: 1. اتوی لباس: اتو کردن لباس ها شاید به ...  ادامه مطلب