تفاوت بین ترانسفورماتور جریان و ترانسفورماتور پتانسیل

تفاوت بین ترانسفورماتور جریان و ترانسفورماتور پتانسیل
تاریخ:
۲۶ مرداد ۱۴۰۱
ترانسفورماتور جریان و ترانسفورماتور پتانسیل (که تراسنفورماتور ولتاژ نیز نامیده می شود) هردو ابزار اندازه گیری هستند. CT  سیگنال های جریان را برای اهداف اندازه گیری کاهش می دهد، درحالی که یک PT   مقادیر ولتاژ بالا را به مقادیر پایین تر کاهش می دهد. ترانسفورماتور ها برای اندازه گیری دقیق و ایمن بودن سیستم های قدرت طراحی شده اند. علاوه بر این، ترانسفورماتور CT  و PT جریان و ولتاژ را از مقدار زیاد به پایین کاهش می دهد. ترانسفورماتور جریان و ترانسفورماتور ولتاژ ساختار مشابهی دارند زیرا دارای مدار مغناطیسی در سیم پیچ اولیه و ثانویه خود هستند. صرف نظر از این، آنها تفاوت های مشخصی دارند. این پست ترانسفورماتور جریان را در مقابل ترانسفورماتور پتانسیل تجزیه می کند و تفاوت بین این دو را برجسته می کند.

ترانسفورماتور جریان و ترانسفورماتور پتانسیل چه هستند؟

ترانسفورماتور جریان
ترانسفورماتورهای جریان که همچنین به عنوانCT  شناخته می شوند، دستگاه هایی هستند که جریان متناوب را اندازه گیری می کنند. آنها به طور گسترده ای برای اندازه گیری جریان های با بزرگی بالا استفاده می شوند. یک ترانسفورماتور جریان اساسا جریان بالا را به سطح پایین تر و ایمن تر کاهش می دهد(پایین می آورد) که شما می توانید آن را به درستی مدیریت کنید. جریان مورد اندازه گیری را کاهش می دهد تا بتوانید آن را با آمپرمتر برد متوسط اندازه گیری کنید.

وظایف ترانسفورماتور جریان عبارتند از:
تبدیل جریان های اولیه بزرگ به جریان کوچک  1A/5A
تامین جریان برای سیم پیچ دستگاه اندازه گیری و رله حفاظتی
ولتاژ اولیه را از ولتاژ ثانویه جدا می کند.

ویژگی های ترانسفورماتور جریان عبارتند از:
مقاومت سیم پیچ جریان ابزار که سیم پیچ ثانویه CT به آن متصل است، کم است. ترانسفورماتور CT در حالتی نزدیک به اتصال کوتاه در شرایط عادی کار می کند. سیم پیچ اولیه به صورت سری در جریان نصب می شود.

ترانسفورماتورهای پتانسیل:
از سوی دیگر، ترانسفورماتورهای پتانسیل، که به عنوان ترانسفورماتورهای ولتاژ نیز شناخته می شوند، جنبه ای از منبع تغذیه را اندازه گیری می کنند. درحالی که یک ترانسفورماتور جریان، جریان را اندازه گیری می کند، یک ترانسفورماتور پتانسیل ولتاژ را اندازه گیری می کند. اکثر خانه های آمریکایی از ولتاژ های متفاوت برای اهداف مختلف استفاده می کنند.

وظایف ترانسفورماتورهای پتانسیل (ولتاژ) عبارتند از:
مقادیر ولتاژ بالا را اندازه گیری و به مقادیر کمتر کاهش می دهد.
ترانسفورماتورهای ولتاژ به طور متناسب ولتاژ بالا را به یک ولتاژ ثانویه استاندارد 100 ولت یا کمتر برای استفاده آسان تر از ابزارها/دستگاه های حفاظتی و اندازه گیری تبدیل می کنند.
برای جداسازی ولتاژ بالا از برقکارها با استفاده از PT.

تفاوت بین ترانسفورماتورهای جاری و ترانسفورماتورهای پتانسیل:

عملکرد:
یکی از تفاوت های عمده بین ترانسفورماتورهای CT و PT  عملکرد آنها است. از یک طرف، ترانسفورماتور جریان، جریان بالا را به سطح ایمن تر و قابل کنترل تری کاهش می دهد که می توانید اندازه گیری کنید. جریان های اولیه بزرگ را به جریان های کوچک  1A/5A تبدیل می کند که می توان آنها برا روی آمپرمتر اندازه گیری کرد؛ از طرف دیگر، یک پتانسیل (ترانسفورماتور ولتاژ) مقادیر ولتاژ بالا را اندازه گیری و به مقادیر کمتر کاهش می دهد. ولتاژ بالا را به یک ولتاژ ثانویه استاندارد 100 ولت یا کمتر تبدیل می کند.

انواع:
ترانسفورماتور جریان به دو نوع زخمی و هسته بسته تقسیم می شود. ترانسفورماتور پتانسیل نیز به دو دسته (نوع)، شامل ولتاژ الکترومغناطیسی و ولتاژ خازن تقسیم می شود.

ارتباط:
در ترانسفورماتور جریان، سیم پیچ اولیه به صورت سری به خط انتقالی که جریان آن باید اندازه گیری شود وصل می شود و جریان کامل خط از طریق سیم پیچ جریان می یابد. از طرف دیگر، ترانسفورماتور پتانسیل به صورت موازی با مدار متصل می شود، به این معنی که ولتاژ کامل خط در سراسر سیم پیچ ظاهر می شود.

نسبت تبدیل:
نسبت تبدیل در ترانسفورماتور جریان زیاد است، در حالی که در ترانسفورماتور پتانسیل این نسبت کم است.

سیم پیچ اولیه و ثانویه:
در یک ترانسفورماتور جریان، سیم پیچ اولیه تعداد دورهای کمتری دارد و جریان مورد اندازه گیری را حمل می کند. در ترانسفورماتورهای پتانسیل، سیم پیچ اولیه دارای پیچ های زیادی است و ولتاژ مورد اندازه گیری را حمل می کند. در ترانسفورماتور جریان، سیم پیچ ثانویه دارای تعداد زیادی پیچ در سمت ثانویه است و به سیم پیچ جریان ابزار متصل می شود. در یک ترانسفورماتور پتانسیل، سیم پیچ ثانویه دارای تعداد دور کمی در سمت ثانویه است و به متر یا ابزار متصل است.

هسته:
ترانسفورماتور جریان با لایه لایه فولادی سیلیکونی طراحی شده است، در حالی که یک ترانسفورماتور پتانسیل با فولاد با کیفیت بالا طراحی شده است که در چگالی شار کم کار می کند.

جریان اولیه:
در یک ترانسفورماتور جریان، جریان اولیه به شرایط مدار جانبی ثانویه بستگی ندارد. از سوی دیگر، در ترانسفورماتور پتانسیل، جریان اولیه به شرایط مدار جانبی ثانویه متکی است.

استفاده:
با ترانسفورماتور جریان می توانید از آمپرمتر 5 آمپر برای اندازه گیری جریان های بالا مانند 200 آمپر استفاده کنید. از طرفی با ترانسفورماتور پتانسیل می توان از ولت متر 120 ولت برای اندازه گیری ولتاژهای بالا مانند 11 کیلو ولت استفاده کرد.

سمت ثانویه:
در ترانسفورماتور جریان، طرف ثانویه نمی تواند در هنگام سرویس مدار باز شود. از طرف دیگر، در یک ترانسفورماتور پتانسیل، می توانید سمت ثانویه را بدون هیچ آسیبی مدار باز کنید.

مقدار ورودی:
در ترانسفورماتور جریان، مقدار ورودی جریان ثابت است، در حالی که، در جریان پتانسیل، یک ولتاژ ثابت است.
 
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
                              
                              
  ___   __ _ __      __ _ __  
 / __| / _` |\ \ /\ / /| '_ \ 
| (__ | (_| | \ V  V / | | | |
 \___| \__, |  \_/\_/  |_| |_|
          | |                 
          |_|                 
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
ترانسفورماتور چیست؟
 ۰۲ بهمن ۱۳۹۸
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

ترانسفورماتور چیست؟

سیم پیچ یا ترانسفورماتور وسیله ای است که توانایی القای انرژی الکتریکی از یک سیم پیچ به سیم پیچ مقابل را دارد و در بعضی ترانسها این القا باعث افزایش ولتاژ و در بعضی دیگر هم باعث کاهش ولتاژ می شود . به طوز کلی یک ترانس را برای اعمال تغییرات در ولتاژ و جریان به کار می برند. انواع ترانس: ترانس کاهنده : ترانسی است ...  ادامه مطلب 
خشک سازی ترانسفورماتور
 ۱۸ آذر ۱۳۹۸
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

خشک سازی ترانسفورماتور

یکی از فعالیت های حساس و بحرانی در تعمیر ترانسفورماتورهای بزرگ پروسه خشک کردن آنها می باشد . این موضوع کاملاً روشن است که بدلیل قرارداشتن عایق سلولزی یا کاغذی در معرض رطوبت هوا برای مدت طولانی (روزها و ماهها) خواص دی الکتریک آن کاهش می یابد . در زمان کار عادی ، رطوبت موجب افزایش تلفات دی الکتریک و آزاد نمودن ...  ادامه مطلب 
ساختار داخلی ترانس روغنی
 ۱۹ آبان ۱۳۹۸
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

ساختار داخلی ترانس روغنی

ساختمان ترانسهای قدرت روغنی : قسمتهای اصلی در ساختمان ترانسفورماتورهای قدرت روغنی عبارتند از: 1- هسته یک مدار مغناطیسی 2- سیم پیچ های اولیه و ثانویه 3- ­تانک اصلی روغن به جز موارد فوق اجزا دیگری نیز به منظور اندازه گیری وحفاظت به شرح زیر وجوددارند : ۱ ­کنسرواتوریا منبع انبساط روغن ۲ ­ تپ چنجر ۳ ...  ادامه مطلب 
ساخت واریاک
 ۱۲ آبان ۱۳۹۸
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

ساخت واریاک

 جهت ساخت واریاک تکفاز نیازمند به یک ترانس حلقوی با توان مورد نظر از لحاظ مصرف جریان از 1 آمپر الی 50 آمپر ، ذغال سر ولوم LCD می باشد و باید در نظر گرفت این واریاک ها جهت نمایش ولتاژ خروجی با دقت 1 ولت از صفر الی 300 ولت نمایش داده شود .                                        ...  ادامه مطلب 
ترانسفورماتور ضدگلوله
 ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

ترانسفورماتور ضدگلوله

ساخت اولین ترانسفورماتور ضد گلوله در جهان  توسط شرکت زیمنس جهت استفاده در شبکه برق آمریکا انجام شد. راه حل مقاوم در برابر گلوله بخشی از مفهوم انعطاف پذیری شرکت زیمنس است که از سه رکن «جلوگیری »، «محافظت» و «واکنش» تشکیل شده است.طراحی ضد گلوله به معنی محافظت از این دارایی های با ارزش از ...  ادامه مطلب