پارک خورشیدی دبی

۱۲ خرداد ۱۳۹۸
پروژه پارک خورشیدی دبی با هدف دستیابی به ۵ هزار مگاوات برق تا ۲۰۳۰ و کاهش۶٫۵ میلیون تن آلودگی کربن به صورت سالیانه برنامه ریزی شده است.
وقتی که این سازه به پایان برسد، به گفته سازمان (Dubai Energy and Water Authority (DEWA این سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد درهمی (۱۳٫۶ میلیارد دلاری) می تواند نیروی برق بیش از ۱٫۳ میلیون خانه را تامین کرده و حجم کربن تولید شده در این کشور را به طور سالانه ۶٫۵ میلیون تن کاهش دهد.در هشتمین سال پس از شروع ساخت و سازها، تصاویر ماهواره ای بزرگی این پروژه را به تصویر می کشد: مایل ها صفحه فتوولتائیک (انرژی زای نوری) در خطوط مرتب شرقی-غربی قرار گرفته و یکپارچگی و نظم آن ها در کنتراست با پیچ و تاب ها و شکل های نامنظم روی شن های اطراف این نیروگاه خورشیدی تصویری بسیار حیرت انگیز را ایجاد کرده است.

                                                   

سازمان آب و برق دبی یا DEWA (Dubai Electricity and Water Authority) دبی به تازگی اعلام کرده است که قصد دارد فاز چهارم پارک خورشیدی دبی به ظرفیت ۲۵۰ مگاوات را به پارک خورشیدی محمد بن راشد المکتوم اضافه کند، فاز چهارم این پارک خورشیدی در حال حاضر دارای ظرفیت ۷۰۰ مگاوات است و در ۵۰ کیلومتری جنوب دبی احداث شده است.
شرکت دولتی DEWA اصلاحیه ای به قرارداد خرید برق با کنسرسیومی به رهبری ACWA Power عربستان سعودی امضا کرده است که این قرارداد شامل افزودن ۲۵۰مگاوات پنل خورشیدی فتوولتائیک با هزینه ی ۲٫۴ سنت آمریکا در هر کیلووات ساعت میباشد.
با این افزایش ظرفیت، کل ظرفیت فاز چهارم این نیروگاه خورشیدی از ۷۰۰ مگاوات به ۹۵۰ مگاوات افزایش خواهد یافت. طبق بیانیه ای گفته شده است که کل سرمایه گذاری برای این پروژه به ۱۶ میلیارد درهم (معادل 4.3 میلیارد دلار) افزایش یافته است.

                                                    

در فاز چهارم این پروژه از سه فناوری انرژی پاک بهره گرفته شده است که شامل:

۶۰۰ مگاوات سیستم حرارتی خورشیدی (سیستم سهموی خطی)
۱۰۰ مگاوات برج خورشیدی
۲۵۰ مگاوات سیستم فتوولتائیک

جالب است بدانید این پروژه بزرگترین برج خورشیدی در جهان به ارتفاع ۲۶۰ متر را خواهد داشت و آنچه این پروژه را از دیگر پروژه ها متمایز میکند این است که دارای بزرگترین ظرفیت ذخیره سازی انرژی به شکل حرارتی در جهان به مقدار ۱۵ ساعت است که امکان تولید انرژی در هر ساعت از روز را فراهم میکند.

فاز اول این پروژه با ظرفیت ۱۳ مگاوات نیروگاه فتوولتائیک در سال ۲۰۱۳ عملیاتی شد. فاز دوم آن با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات سیستم فتوولتائیک در سال ۲۰۱۷ راه اندازی شد و احداث فاز سوم آن با ظرفیت ۸۰۰ مگاوات در سال ۲۰۲۰ آغاز خواهد شد.