اخبار

سهم مصرف لوازم خانگی از برق
۰۵ تیر ۱۳۹۸

سهم مصرف لوازم خانگی از برق

مصرف برق خانگی در ایران 3 برابر استاندارد جهانی می باشد که ازاین بین 37درصد سهم مصرف خانگی و تجاری می باشد. --* در کشور 27 میلیون مشترک بخش خانگی داریم که هریک از لوازم خانگی باتوجه به توان مصرفی ، سهم مصرفی متفاوتی از برق دارد مثلا: -* سیستم های روشنایی حدود 30 درصد از مصرف را به خود اختصاص می دهند -* یخچال و فریزر در حدود 28 درصد -* کولرگازی 18درصد -* سیستم های صوتی و تصویری 10 درصد -* ماشین لباسشویی 1 درصد -* سایر وسایل 5 درصد                                                                   ادامه مطلب »
دلیل پوشاندن کف پست برق با سنگریزه
۰۳ تیر ۱۳۹۸

دلیل پوشاندن کف پست برق با سنگریزه

تا به حال شده از خود بپرسید که چرا کف پست‌های برق را آسفالت نمی‌کنند یا با قالب‌های بتنی نمی‌پوشانند و از سنگ ریزه و ماسه استفاده می‌کنند. هشت دلیلی که این مهم صورت می گیرد عبارتند از: 1- جلوگیری از ایجاد حوزچه های آب در زمان بارندگی 2- افزایش مقاومت سطحی زمین پست و جلوگیری از منتشر شدن جریان اتصال کوتاه به سطح پست 3-  کنترل ولتاژهای گام و تماس 4- جلوگیری از ایجاد حوضچه های روغن در هنگام بروز نشتی روغن در تجهیزاتی چون ترانسفورماتورها ، کلیدهای قدرت روغنی و … 5- جلوگیری از رشد و نمو علف در سطح پست 6- جلوگیری از انتشار آتش سوزی از یک تجهیز به تجهیز دیگر 7- عدم ورود خزندگان به تجهیزات پست به دلیل لبه های تیز سنگ شکسته ها 8- جلوگیر از تبخیر رطوبت خاک و افزایش مقاومت زمین   ادامه مطلب »
رعد و برق هم بو دارد
۰۳ تیر ۱۳۹۸

رعد و برق هم بو دارد

همگی شما تا کنون بارها رعد و برق را دیده و صدای آن را شنیده اید، آیا بوی رعد و برق را هم حس کرده اید؟ بله درست است صاعقه هم بو دارد! محققان آمریکایی دریافتند زمانی که رعد و برق به وقوع می‌پیوندد، دمای هوا را تا ۳۰ هزار درجه سانتیگراد افزایش می‌دهد و انبساط سریع هوا موجب صدای رعد می‌شود. با وجود این، در مقیاس مولکولی تغییرات شیمیایی موجب تغییر ساختار اتمسفر و انتشار بوی خاص در محیط می‌شود. حدود ۷۸ درصد هوا نیتروژن و ۲۰ درصد آن را اکسیژن تشکیل داده است، اما هیچ‌یک از این گاز‌ها به شکل مولکول‌های واحد در اتمسفر وجود ندارند بلکه به صورت N۲ و O۲ هستند. وقتی رعد و برق رخ می‌دهد، پیوند بین مولکول‌های این گاز‌ها شکسته شده و مولکول‌های واحد نیتروژن و اکسیژن آزاد می‌شوند. با سرد شدن هوا اغلب این مولکول‌ها دوباره با هم پیوند برقرار می‌کنند. اما برخی از مولکول‌های اکسیژن با O۲ ترکیب شده و مولکول O۳ ... ادامه مطلب »
تولید هر بیت کوین 35 میلیون تومان یارانه برق را می بلعد
۰۳ تیر ۱۳۹۸

تولید هر بیت کوین 35 میلیون تومان یارانه برق را می بلعد

بیت کوین(نام لاتین:Bitcoin؛نماد:BTC)، یک پول یا ارز دیجیتالی است که به صورت الکترونیکی توزیع و استفاده می شود. شبکه این ارز دیجیتال به صورت غیر متمرکز و کاربر به کاربر است. هیچ شخص یا نهادی این شبکه را کنترل نمی کند. ارز دیجیتال بیت کوین نمی تواند خارج از برنامه ریزی انجام شده، چاپ یا خلق شود و تعداد آن محدود است. فقط 21 میلیون بیت کوین برای همیشه تولید می شود. فقط چند سال پیش هر کسی با داشتن یک رایانه قدرتمند می توانست بیت کوین استخراج کند، اما در حال حاضر دیگر این گونه نیست. محبوبیت در حال افزایش این ارز و نرخ تبادل آن باعث شد تا کمپانی های بزرگ وارد گود شوند و با دستگاه های قدرتمند و تا دندان مسلح اقدام به استخراج بیت کوین را کنند. این موضوع باعث مشکل شدن استخراج شده و هزینه های انرژی و هزینه استخراج مقرون به صرفه آن را افزایش داده است. علاوه بر این میزان بیت کوین های قابل استخراج به طور مداوم در حال کاهش است. هرچند سودآوری استخراج ... ادامه مطلب »
میز خورشیدی با قابلیت شارژ بی سیم
۰۳ تیر ۱۳۹۸

میز خورشیدی با قابلیت شارژ بی سیم

این روز‌ها شارژر‌های بی‌سیم به شکل روزافزون در حال توسعه و معرفی هستند، اما معمولاً آن‌ها با یک پد یا پایه همراه هستند که نیاز به اتصال به منبع برق دارند. در حالی که اکنون یک استارتاپ اسپانیایی به نام "پروتون نیو انرژی فیوچر" (Proton New Energy Future) یک میز هوشمند موسوم به "ایبورد" (Ebörd) توسعه داده است که دارای یک شارژر بی‌سیم به وسعت تمام سطح میز است. سطح تمام خورشیدی این میز اجازه می‌دهد تا چندین دستگاه را به صورت همزمان شارژ کند. مهمتر از همه این است که این میز، انرژی خود را از نور خورشید و یا حتی نور‌های مصنوعی می‌گیرد. "ایبورد" با سطح شیشه‌ای تیره و قاب و پایه فلزی یک میز مدرن به نظر می‌رسد، در حالی که حامل یک فناوری پیشرفته تعبیه شده در سطح خود نیز هست. برای شارژ کردن موبایل با وسایل دیگر دارای سطوح شارژ بی‌سیم داخلی معمولاً باید موبایل را روی یک نقطه خاص ثابت گذاشت، اما ... ادامه مطلب »
لامپ سانفار ( LVD ) چیست؟
۲۶ خرداد ۱۳۹۸

لامپ سانفار ( LVD ) چیست؟

لامپ های مغناطیسی یا لامپ های القایی یا سانفار یا LVD مخفف Light Very Different اساساً یک نوع از لامپ های فلورسنت با (یک یا دو) آهنربای الکتریکی که در اطراف بخشی از لوله پیچیده شده (لامپ القایی خارجی) می باشد.گاز داخل این لامپ ها توسط میدان مغناطیسی ای که از بیرون به این لامپ ها اعمال می شود، یونیزه شده و تولید نور می کند. تولید میدان مغناطیسی توسط یک بالاست صورت می گیرد. این لامپ ها به علت نداشتن کاتد، دارای طول عمر بسیار زیاد هستند و برای مکان های خطرناکی که تغییر دادن لامپ ها، سخت و گران است مورد استفاده قرار می گیرند. اشکال عمده این لامپ ها در تولید نویز مغناطیسی توسط بالاست این لامپ ها که جهت روشن نگه داشتن آنها به کار می رود، می باشد.                                                                     ادامه مطلب »
پارک خورشیدی دبی
۱۲ خرداد ۱۳۹۸

پارک خورشیدی دبی

پروژه پارک خورشیدی دبی با هدف دستیابی به ۵ هزار مگاوات برق تا ۲۰۳۰ و کاهش۶٫۵ میلیون تن آلودگی کربن به صورت سالیانه برنامه ریزی شده است. وقتی که این سازه به پایان برسد، به گفته سازمان (Dubai Energy and Water Authority (DEWA این سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد درهمی (۱۳٫۶ میلیارد دلاری) می تواند نیروی برق بیش از ۱٫۳ میلیون خانه را تامین کرده و حجم کربن تولید شده در این کشور را به طور سالانه ۶٫۵ میلیون تن کاهش دهد.در هشتمین سال پس از شروع ساخت و سازها، تصاویر ماهواره ای بزرگی این پروژه را به تصویر می کشد: مایل ها صفحه فتوولتائیک (انرژی زای نوری) در خطوط مرتب شرقی-غربی قرار گرفته و یکپارچگی و نظم آن ها در کنتراست با پیچ و تاب ها و شکل های نامنظم روی شن های اطراف این نیروگاه خورشیدی تصویری بسیار حیرت انگیز را ایجاد کرده است.                                          ... ادامه مطلب »
پانسمان الکتریکی
۱۲ خرداد ۱۳۹۸

پانسمان الکتریکی

پژوهشگران دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه هند موفق شده‌اند راهی ابداع کنند که با استفاده از برق، قدرت مبارزه با عفونت‌های باکتریایی افزایش می‌یابد. آنان پانسمانی طراحی کرده‌اند که از میدان الکتریکی برای ازبین‌بردن عفونت زیست‌لایه در زخم‌ها استفاده می‌کند. زیست‌لایه‌های باکتریایی، لایه‌های نازک و لزجی از باکتری هستند که روی برخی زخم‌ها ازجمله سوختگی‌ها یا عفونت‌های بعد از جراحی تشکیل می‌شوند و پس از قرارگرفتن ابزار پزشکی مثل کاتتر به‌وجود می‌آیند. این باکتری‌ها الکتریسیته‌ی خود را تولید و از همین میدان الکتریکی برای ایجاد رابطه و تشکیل زیست‌لایه استفاده می‌کنند که درنتیجه، وضعیت زخم وخیم‌تر و درمان دشوارتر می‌شود.                                               پژوهشگران دانشکده‌ی پزشکی ... ادامه مطلب »
نانو باتری با قابلیت شارژ در 20 ثانیه
۱۲ خرداد ۱۳۹۸

نانو باتری با قابلیت شارژ در 20 ثانیه

یک شرکت فرانسوی از تولید انبوه قریب الوقوع خازن‌های پیشرفته‌ای برای شارژ سریع وسایل برقی خبر داده که مجهز به نانولوله‌های کربنی هستند نه تنها قادر به شارژ سریع وسایل الکترونیکی مختلف هستند، بلکه می‌توانند به سرعت شارژ آن‌ها را در صورت لزوم خالی کنند. خازن‌های یادشده جایگزینی مناسب برای باتری‌های لیتیومی محسوب می‌شوند که نه تنها قادر به شارژ سریع وسایل الکترونیکی مختلف هستند، بلکه می‌توانند به سرعت شارژ آن‌ها را در صورت لزوم خالی کنند. افزایش سرعت شارژ باتری‌های لیتیومی با محدودیت‌های زیادی مواجه است، زیرا افراط در این زمینه می‌تواند به نابودی سلول‌های لیتیومی منجر شود. اما خازن‌های کربنی تولیدی شرکت Nawa چنین مشکلی ندارند و می‌توان آن‌ها را در عرض تنها ۲۰ ثانیه به طور کامل شارژ کرد.                                    ... ادامه مطلب »
تولید برق از عرق بدن
۱۲ خرداد ۱۳۹۸

تولید برق از عرق بدن

دانشمندان امریکایی تتوهای هوشمندی طراحی کرده‌اند که قادر است از عرق بدن برق تولید کنند به طوری که با نصب یک سنسور که به‌صورت تتو‌ موقتی روی پوست قرار می‌گیرد، فعالیت بدنی که در عرق و جریان خون وجود دارد، به جریان الکتریسیته تبدیل شده و در باطری خاصی که در سنسور تعبیه شده است، ذخیره می‌شود. از این پس کارکردن زیاد و خوب عرق کردن، پاداش خوبی دارد چرا که از این به بعد می‌توانید به‌جای هدر دادن عرق خود، قدرت آن را از طریق یک تتو هوشمند، به گوشی هوشمند خود بدهید.                                                                                         با نصب یک سنسور که به‌صورت تتو‌ موقتی روی پوست قرار می‌گیرد، فعالیت بدنی که در عرق و جریان خون وجود دارد، به جریان الکتریسیته تبدیل ... ادامه مطلب »